Mach 1: de limited-edition Mustang komt aan in Europa

20/10/2020

Ford kondigde op 16 oktober 2020 aan dat de high-performance Mustang Mach 1 in beperkte oplage voor het eerst in Europa verkrijgbaar zal zijn. De Mustang maakte haar Europese debuut op Goodwood SpeedWeek, dat plaatsvindt in West Sussex, VK, voor een wereldwijd virtueel publiek. De Mustang Mach 1 is de meest wendbare productie-Mustang aller tijden die aan klanten in Europa wordt aangeboden.

De prestaties zijn verhoogd tot een niveau dat de iconische Mach 1-naam waardig is met aerodynamica, een speciaal afgestelde 460 pk sterke 5,0-liter V8 1-motor en verbeterde koeling voor verbeterde baan capaciteiten.

Iconische Mustang V8

De Mustang Mach 1 is uitgerust met een 460 pk-versie van de volledig aluminium 5,0-liter V8 van de Ford-benzinemotor - speciaal aangepast voor verbeterde prestaties zowel op de weg als op het circuit. Een inlaatsysteem en een inlaatspruitstuk in de open lucht worden gedeeld met de Model Mustang Shelby GT350 die beschikbaar is voor Ford Noord-Amerikaanse klanten, waardoor de luchtstroom in de motor toeneemt.

Een keur aan aandrijflijn opties is ontworpen om de prestaties en het rijgedrag te maximaliseren. De TREMEC 3160 handgeschakelde zesversnellingsbak maakt gebruik van een koppeling met twee schijven om op comfortabele wijze agressieve, hoogtoerige schakelingen op het circuit aan te kunnen.

Mustang Mach 1Mustang Mach 1Mustang Mach 1

Klaar om te racen

De Mustang Mach 1 profiteert van een reeks aerodynamische veranderingen die zowel prestatieverbeteringen opleveren als een onderscheidende look bieden die een eerbetoon is aan de styling van de originele modellen.

Een unieke frontconfiguratie omvat een nieuwe tweedelige bovenste grille, een nieuwe onderste grille en nieuwe zijroosters: ze dragen allemaal bij aan verbeterde aerodynamische en koelprestaties.

Iconisch ontwerp herboren

Opvallende, race-afgeleide en aero-beïnvloede styling was een centraal kenmerk van elke generatie Mustang Mach 1. Klanten van het nieuwste limited edition-model hebben de keuze uit acht combinaties van carrosseriekleuren en zijstrepen en kap.

De bovenste en onderste grilles aan de voorzijde van de Mustang Mach 1 zijn afgewerkt in glanzend zwart en het iconische Mach 1-logo staat op de achterklep en op elk voorspatbord. Het interieur onderscheidt zich door een Ebony-kleurenschema en details in Dark Engine-gesponnen aluminium, terwijl de lederen sportstoelen zijn voorzien van stiksels in Metal Grey.

Tot de standaard comfort- en gemak technologieën behoren verwarmde voorstoelen, het geavanceerde SYNC 3-connectiviteitssysteem van Ford, een eersteklas B&O audiosysteem met 12 luidsprekers en een FordPass Connect 4-modem voor verbeterde connectiviteit.

Contacteer ons voor meer info

Nieuws

Promoties

Bekijk de laatste promoties

Nieuws

Lees het laatste nieuws