Nieuwe generatie Ford Transit Custom All-Electric

17/03/2021

Ford heeft vandaag bevestigd dat de volgende generatie Ford Transit Customs een volledig elektrisch model omvat naast een plug-in hybrid model en een mild hybrid model en conventionele motorvarianten.

De nieuwe Custom-reeks waaronder de Transit Custom bestelwagen en de Tourneo Custom gaat in productie in de eerste helft van 2023, met volledig elektrische versies van beide modellen. Het meest uitgebreide Transit Custom-assortiment dat ooit aan Europese klanten zal worden aangeboden!

Neem contact op


Alle versies van de Transit Custom van de volgende generatie zullen worden gebouwd door Ford Otosan, in Kocaeli Turkije, de thuisbasis van de Ford Transit-reeks.

“De Transit Custom-reeks van de volgende generatie - inclusief de volledig elektrische versies - zal Ford's positie als Europa's nummer 1 bedrijfswagenmerk nog sterker maken '', aldus Stuart Rowley, president, Ford Europa. “Transit Custom is het juweel in de kroon en is de sleutel van onze bedrijfswagen drive om onze bedrijfswagenactiviteiten te laten groeien, terwijl we doorgaan met het creëren van een duurzaam en een geëlektrificeerde toekomst."

Ford kondigde in februari aan dat het hele gamma bedrijfsvoertuigen tegen 2024 emissievrij zal zijn,
volledig elektrisch of plug-in hybrid.
Tweederde van de verkoop van Ford bedrijfsvoertuigen zal naar verwachting volledig elektrisch of plug-in hybride zijn in 2030.

Ford Transit CustomsFord Transit CustomsFord Transit Customs

In de tussenliggende periode begrijpt Ford echter dat niet alle bestuurders van bedrijfsvoertuigen zullen overstappen van de conventionele verbrandingsmotor naar volledig elektrische voertuigen in een enkele sprong. De reeks aandrijflijntechnologieën, van milde hybrides tot plug-inhybrides, zullen essentieel zijn en een belangrijk deel uitblijven maken van de volgende generatie Transit.

In 2020 behaalde Ford zijn zesde opeenvolgende jaar als leider in de verkoop van bedrijfsvoertuigen in Europa.
De trend zette zich voort in 2021, waarbij Ford zijn positie continent behoudt als best verkochte bedrijfswagenmerk.

Nieuws

Promoties

Bekijk de laatste promoties

Nieuws

Lees het laatste nieuws