Back to school met Ford

25/08/2017

De scholen gaan weer beginnen. Brengt u uw kind of kinderen met de auto naar school? Dan hebben wij een paar tips voor u om die reis prettig te laten verlopen.

Het kan behoorlijk stressvol zijn in de vroege ochtend om jezelf en je kind(eren) op tijd klaar te krijgen voor de nieuwe school- en werkdag. Maar om ervoor te zorgen dat u kalm en geconcentreerd achter het stuur zit, is bijtijds vertrekken natuurlijk erg belangrijk. Dit zal de rit naar school een stuk aangenamer maken.

De lunchpakketjes, fruit voor tussendoor, en eventueel speelgoed voor na schooltijd gaan allemaal in de kofferbak van uw Ford. Als iedereen zit, met de gordels om, de kleinste in een speciaal autozitje en de achterdeuren op het kinderslot, dan kan de autorit leuker gemaakt worden met kindvriendelijke muziek of een spelletje. Zo komen de kinderen opgewekt en uitgerust op school.

Op weg naar school zal u alert moeten zijn op ongewone verkeerssituaties. Fietsende en rennende kinderen kunnen zo maar opeens ergens opduiken. Ford heeft allerlei technologieën ontwikkeld om bestuurders te helpen op onverwachte verkeerssituaties te anticiperen, zoals Active Braking met voetgangersdetectie (beschikbaar op Mondeo, S-MAX en Galaxy) en dodehoekwaarschuwingssysteem BLIS (beschikbaar op Focus, Focus ST, C-MAX, Kuga, Mondeo, S-MAX, Galaxy, Edge, Tourneo Custom, Tourneo Connect en Transit Connect). Maar er zijn ook minder high-tech oplossingen, zoals een kinderspiegel, waarmee u de kinderen op de achterbank in gaten kunt houden, terwijl u ook uw ogen op de weg en beide handen aan het stuur houdt.

Over het veilig parkeren van uw wagen in de drukke schoolstraat, vol ouders met kinderen, heeft Ford eveneens nagedacht. Heel veel wagens in het Ford-gamma zijn beschikbaar met parkeersensoren, zowel aan de achterkant van de auto als de voorkant. Meer parkeerhulp is beschikbaar met bijvoorbeeld achteruitrijcamera's, Cross Traffic Alert (dat verkeer ziet aankomen terwijl u achteruit een parkeerplaats verlaat) en Active Park Assist (de auto parkeert zichzelf).

Bij het weer ophalen van de kinderen, aan het einde van de dag, kan het zijn dat u even moet wachten. Een goed moment om te genieten van de kop koffie die u onderweg gekocht had en in uw bekerhouder had geplaatst. Via het spraakgestuurde SYNC-systeem van Ford, kon u eenvoudig de dichtsbijzijnde koffiebar vinden en werd u er moeiteloos heen genavigeerd. Zo bent u er helemaal klaar voor om al rijdend naar huis ontspannen de dag met de kinderen door te nemen.

Nieuws

Promoties

Bekijk de laatste promoties

Nieuws

Lees het laatste nieuws