UPDATE CORONA-MAATREGELEN
Ford Banden

Ford banden

Blijf goed in contact met de weg

Uw banden zijn uw enige contact met de weg – en elke band raakt een oppervlakte van om en bij de grootte van een hand. De beste plaats om de juiste banden voor uw wagen te kopen, is uw Ford-verdeler/Erkend Hersteller. Onze specialisten adviseren en helpen u bij het maken van de juiste keuze voor uw banden, bieden u gevestigde merken aan tegen aantrekkelijke prijzen en controleren alle veiligheidsonderdelen wanneer ze de banden monteren.

Een afspraak maken


 •  
  Pneus hiver

  Winterbanden


  Omwille van de materialen die voor deze banden worden gebruikt, raden wij aan winterbanden te monteren wanneer de buitentemperatuur 7°C of minder bedraagt. In bepaalde landen is dat zelfs wettelijk verplicht. Noteer dat specifieke winter prestaties alleen gewaarborgd kunnen worden door banden met dit sneeuwvloksymbool op de zijkant.

 •  
  Pneus M+S

  M+S (modder en sneeuw) banden


  Het M+S symbool geeft aan dat de banden speciaal ontworpen zijn om in modder en sneeuw te rijden. Alle M+S-banden hebben van nature een bijzonder ruw profiel nodig. M+S waarborgt alleen specifieke winterprestaties als op de band een aanvullend sneeuwvloksymbool is aangebracht.

 •  
  Pneus toutes saisons

  Vierseizoensbanden


  Dit zijn banden die u het hele jaar kunt gebruiken en die aangeduid zijn met symbolen zoals een zon, een regendruppel of een blad op de zijkant. Tests tonen echter aan dat vierseizoensbanden niet dezelfde specifieke prestaties kunnen bieden als een winter- of zomerband.

 •  
  Pneus Runflat

  Runflatbanden


  Runflatbanden zorgen ervoor dat u kunt blijven rijden wanneer de band druk verliest. Ze staan u toe om op een veilige manier een bepaalde afstand af te leggen tegen een vastgelegde maximumsnelheid.


Veiligheidstips

Veilige banden betekenen veilig rijden. Banden zijn een cruciale veiligheidsfactor van uw wagen. Versleten banden kunnen er bijvoorbeeld voor zorgen dat uw remafstand op een nat wegdek met 70 % toeneemt. De juiste banden, bandenspanning en diepte van de groeven zorgen ervoor dat uw wagen in alle omstandigheden presteert zoals het hoort.

Bandendruk - de juiste bandendruk is ontzettend belangrijk voor de prestaties van uw auto. Een te hoge of te lage bandendruk vermindert het contact met de weg, wat gevaarlijk kan zijn. Uw banden zullen sneller slijten, zowel aan de binnen- als aan de buitenzijde, en u zult meer brandstof verbruiken. Raadpleeg uw gebruikershandleiding om na te gaan hoe hoog de luchtdruk in uw banden moet zijn. Vraag uw Ford erkende hersteller advies in geval van twijfel.

Controleer elke twee weken de druk van uw banden. U moet uw banden controleren wanneer ze koud zijn. Na een lange reis tegen hoge snelheid zijn de metingen minder nauwkeurig.

Schroef het ventieldopje altijd goed vast en vervang een verloren dopje onmiddellijk. Anders zal het ventiel gaan lekken. Controleer rubber ventielen en ventielzittingen regelmatig op beschadiging.

Vul de band van uw reservewiel altijd met 0,1 tot 0,3 bar extra. Overschrijd echter nooit de maximumdruk die wordt aanbevolen voor het rijden met een zware lading. 

Profieldiepte - slijtage-indicatoren in de profielgroeven tonen u of het profiel de wettelijke minimumdiepte van 1,6 mm heeft bereikt. Zomerbanden moeten vervangen worden wanneer de profieldiepte minder dan 3 mm bedraagt. Als uw winterbanden een profiel hebben van minder dan 4 mm, kunnen zij hun grip verliezen op besneeuwde wegen. 

Leeftijd van de banden - de algemene regel is dat een band 6 jaar meegaat. Daarna moet hij worden vervangen - zelfs als hij er als nieuw uit ziet en nauwelijks werd gebruikt. Die regel geldt ook voor het reservewiel. U vindt de productiedatum van uw banden op de zijkant. Het is een gecodeerde datum. De eerste 2 cijfers geven de week aan waarin de band is geproduceerd en de laatste 2 (of één cijfer als de band voor 2010 is geproduceerd) geven het productiejaar aan.

De juiste band zorgt voor een laag brandstofverbruik - wanneer uw banden een te lage spanning hebben, verbruikt u meer brandstof. Uw banden oppompen tot 0,1 tot 0,3 bar boven de aangegeven spanningswaarde zorgt voor een lagere weerstand op het wegdek. U mag de maximale bandenspanning echter nooit overschrijden wanneer u met een zware lading rijdt. 


EU Bandenlabel

Meer duidelijkheid bij het kiezen van banden

Vanaf november 2012 moeten alle nieuwe banden het EU-bandenlabel dragen als onderdeel van het energie-efficiëntieplan van de EU, ontwikkeld om het energieverbruik tegen 2020 met 20 % te verlagen. Het label geeft informatie over 3 specificaties: rolweerstand, grip bij een nat wegdek en geluidsemissie en maakt hiervoor gebruik van een classificatiesysteem gaande van de beste (groen A) tot de slechtste (rood G) waardering. 


 • Rolweerstand
 • Rolweerstand

  Een lage rolweerstand bespaart brandstof en reduceert de CO2-uitstoot. Een verbetering naar een hogere categorie komt neer op een brandstofbesparing van minstens 0,1 l per 100 km. Categorie D wordt niet gebruikt. 


 • Grip bij nat weer
 • Grip bij nat weer

  Nat weer is een belangrijke factor bij veilig rijden. Het verschil in remafstand van de beste tot de slechtste categorie kan tot 18 m gaan bij een snelheid van 80 km/u. Categorieën D en G worden niet gebruikt. 


 • Geluidsemissie
 • Geluidsemissie

  De geluidsemissie van een band wordt gemeten als een onderdeel van het totale geluid van de wagen op het moment dat deze ergens voorbijrijdt. Hoe meer balkjes, hoe luider. Een constante geluidsdruk boven 80 decibel kan een negatief effect hebben op de gezondheid.


Nieuws

Bekijk hier het laatste nieuwsBeoordelingen